🎄 Vánoční medové balíčky, které potěší každého! Nakupujte ZDE! 🚚 Garance doručení do Vánoc při objednání do 17. prosince.

Květový med 950g

Květový med přímo od našich včel

Vůně jarních stromů, květů a luk na Vysočině

Můžeme doručit do:
31.12.2024
Možnosti doručení
Skladem
Kód: 46
210 Kč 22,11 Kč / 100 g
Kategorie: KVĚTOVÝ MED
Hmotnost: 1.3 kg
květový 950
Med ze ❤️ Vysočiny

Kdy včely nosí Květový med?

Tento med je první jarní snůškou. Květový med včelky získávají z kvetoucích stromů jako jsou jabloně, třešně, hrušky, ale i pampelišky a různé květinky, které na jaře zdobí naše zahrádky a louky.

Přesněji z jejich nektaru, který zpracují do podoby velmi chuťově výrazného a hodně sladkého medu. 

Kdy?
Období konce dubna až června, kdy začínáme s medobraním.


 

Jaká je typická barva Květového medu?

Jeho barva je typicky žlutá až zlatavá.
Každý druh květu přináší do medu specifickou kombinaci pigmentů, které určují jeho barvu.


 

Jak nejlépe skladovat Květový med?

Medu je nejlépe v chladu a temnu.

Má rád různé špajze a temné komůrky, které mu nabízí ideální podmínky pro zachování jeho kvality. Obecně platí, čím chladnější koutek v domě najdete, tím bude u Vás medu lépe. Vyhýbáme se sluníčku a vlhkému prostředí. S tímto souvisí nabírání medu mokrou lžičkou - tomu se pokud možno vyhýbejme.


 

Květový med a krystalizace

Květový med krystalizuje velmi brzy, objevuje se  v řádu 1- cca 3 týdnů.


A co vlastně krystalizace medu je a jak probíhá?

Krystalizace medu je přirozený proces, při kterém se přirozené cukry v medu začnou postupně usazovat a tvořit krystaly. Je to známka kvality a pravosti medu!

Med se začne lehce zakalovat až postupně ztuhne a zneprůhlední. 

Krystalizace nemá nic společného s jednoduchými rafinovanými cukry! Ty do pravého domácího medu nepatří!

 

Jak med ztekucujeme?

Objednali jste si med a došel Vám krásně tekutý a čirý.
Víte jak se med správně u včelařů ztekucuje? Máme v provozovně šikovného pomocníka - tepelnou komoru, do které dáme v sudech zkrystalizovaný med a ŠETRNĚ při teplotě  +- 40°C rozehřejeme. Následně přecedíme a stočíme do sklenic.


 

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Nevyplňujte toto pole:

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Nevyplňujte toto pole:
Zpět do obchodu